پايگاه خبری همدان پرس، نخستين رسانه آنلاین استان همدان در عرصه اطلاع رسانی
 
 درباره ما | تماس با ما | تعرفه آگهی | شناسنامه | پیوندها | خبرنامه | آرشیو | نظرسنجی | ارسال مطالب | RSS
 
 صفحه نخست | فرهنگ | مجلس | ورزش | حماسه | عکس | شهر و شورا
کد مطلب:  6175تاریخ انتشار:  2 آذر 1393 - 12:15
نسخه چاپی
ارسال به دوستان
اخبار ویژه » همایش سرمایه گذاری
گزارش

 بارقه های امید در تحولات سرمایه گذاری استان همدان

دستاورد برگزاری همایش دو روزه بین المللی سرمایه گذاری در استان همدان طبق آخرین آمارهای اعلام شده امضای 42 تفاهم نامه به ارزش دو هزار و 500 میلیارد تومان از سوی سرمایه گذاران در بخش های مختلف بود که به اذعان نمایندگان مجلس، صاحب نظران و کارشناسان مسایل اقتصادی استان، تحولات عظیم را در رشد و توسعه اقتصاد استان به دنبال خواهد داشت.
به گزارش همدان پرس؛ برگزاری همایش بین المللی سرمایه گذاری با رویکرد اقتصاد مقاومتی در همدان با حضور بیش از 400 میهمان سرمایه گذار ایرانی و خارجی، بارقه های امید را در این استان زنده کرد تا با ایجاد تحولات سرمایه گذار، توسعه رشد اقتصادی حاصل شود.

این همایش که در حضور 10 کشور خارجی برگزار شد، فرصت لازم را برای امکان سنجی سرمایه گذاران فراهم ساخت تا در راستای هرگونه همکاری با مقامات استان همدان بهترین تصمیم را اتخاذ کنند.

امضای 42 تفاهم نامه به ارزش دو هزار و 500 میلیارد تومان
دستاورد برگزاری همایش دو روزه بین المللی سرمایه گذاری در استان همدان طبق آخرین آمارهای اعلام شده امضای 42 تفاهم نامه به ارزش دو هزار و 500 میلیارد تومان از سوی سرمایه گذاران در بخش های مختلف بود که به اذعان نمایندگان مجلس، صاحب نظران و کارشناسان مسایل اقتصادی استان، تحولات عظیم را در رشد و توسعه اقتصاد استان به دنبال خواهد داشت.

فرش زرین زیر پای سرمایه گذاران
استاندار همدان بارها در گفته های خبری و سخنرانی های صورت گرفته در این همایش دو روزه، خطاب به سرمایه گذاران اعلام کرد، پیشانی آنها را می بوسد و فرش قرمز زیر پاهایشان پهن می کند.

در واقع امتیازهای ویژه استاندار به متقاضیان سرمایه گذاری منطبق با معیارهای قانونی به قدری سرمایه گذاران را شیفته همکاری اقتصادی با مقامات استان کرد، که می بایست این فرش قرمزی که محمدناصر نیکبخت به آن اشاره کرد را زرین مشاهده کرد.

شتاب در مراحل اداری برای اخذ مجوز سرمایه گذاری به عنوان امتیاز ویژه استاندار به سرمایه گذاران به گونه ای فاز اجرایی خود را در سطح همدان آغاز کرده که در کمتر از نیمروز سرمایه گذار این سیکل اداری را از اتاقی تحت عنوان 'پنجره واحد' و در حضور نماینده دستگاه های اجرایی استان طی می کند.

در واقع هیچ قانون دست و پا گیری مقابل سرمایه گذار قرار ندارد، افزون بر اینکه دیگر شاهد طی کردن پیچ و خم های خسته کننده اداری برای اخذ مجوز و پروانه بهره برداری را پیش روی خود نخواهد دید.

بدون تردید رویکرد حمایتی 'محمدناصر نیکبخت' استاندار همدان از سرمایه گذاران زیر سایه امنیت و متناسب با توانایی ها، نقش محوری را برپایه نیازهای توسعه اقتصادی استان تامین می کند.

همدان محیطی آرام برای سرمایه گذاری
اساسی ترین نیاز برای ایجاد رغبت در سرمایه گذاران به خصوص خارجی پیروی از یک سیاست آرام است چرا که سرمایه گذار در محیطی که احتمال دهد کوچکترین تنش بین المللی امکان بروز دارد، سرمایه گذاری نخواهد کرد.

زیرا در آن صورت نه تنها سرمایه گذاری سودآور نخواهد بود بلکه ممکن است موجب خسارت شده و اصل سرمایه هم دچار نقصان شود.

استاندار همدان در چارچوب رویکرد حمایتی خود سیاست 'درهای باز' را نشان داد تا با اتخاذ یک سیاست آرام، مثبت و سازنده، چتر حمایتی برای سرمایه گذاری به وجود آید.

امنیت اجتماعی مهمترین نیاز سرمایه گذار
امنیت اجتماعی - سیاسی علاوه بر امنیت اقتصادی شرط ایجاد اعتماد در سرمایه گذار است که خوشبختانه این روند مثبت در سطح استان با وحدت و همدلی مسوولان فراهم شده است.

به طور حتم در محیط نا امن، اقتصاد نمی تواند بارور شود و ثبات در بازار و به ویژه در بازار مالی به وجود آید.

بنابراین امنیت اجتماعی و سیاسی از عوامل مهم درونی است و امنیت اقتصادی نیز در سایه قانون سرمایه گذاری و تضمین سرمایه و سود کسب می شود که اکنون این قانون در اولویت اهداف کلان استاندار همدان در محور توسعه اقتصادی استان قرار دارد.

البته باید اذعان داشت، امروزه مناطق مستعد سرمایه گذاری در نحوه ارایه خدمات با یکدیگر رقابت دارند و این خدمات شامل امکانات زندگی، تفریحی، ارتباطی مناسب، رایانه‏ای و سایر امکانات نظیر بهداشتی و آموزشی است که هر روز شکل پیشرفته تر آن می تواند در موفقیت سرمایه گذاری و جلب مشتریان تاثیر بسزایی داشته باشد.

صف آرایی سرمایه گذاران در عقد تفاهم نامه و قراردادها
رویکرد حمایتی استاندار همدان در ترغیب سرمایه گذاران با تشریح اهداف، چشم اندازها و امتیازهای ویژه به آنها زمینه عقد تفاهم نامه ها، قراردادها وصدور موافقت نامه های اصولی را به دنبال داشته است.

امضای بیش از 20 تفاهم نامه، قرارداد و موافقت نامه اصولی در سرمایه گذاری در حوزه های گردشگری سلامت، هتلسازی، صنایع دستی، سرمایه گذاری در حوزه های تاسیسات گردشگری نظیر سنگ های قیمتی، روستاگردی، گردشگری اسب، دو سرمایه گذاری خارجی از کشورهای هند و ترکیه به ترتیب در زمینه های تراش سنگ های قیمتی و گردشگری در بخش های مختلف به ارزش جمعی بیش از 9 میلیون دلار، 10هزار میلیارد ریال تفاهم نامه در بخش های عمرانی به صورت مشارکتی و جذب سرمایه گذار اعم از احداث پارک و مجموعه کمپینگ های مسافری، ایجاد میان میوه و تره بار تفاهم نامه های خارجی تولید ترموکوپل های حرارتی با یک شرکت ژاپنی و تولید آهن به روش احیا شده 'آهن اسفنجی' با گروه شرکت های تاتارستان روسیه، صدور 30 فقره موافقت نامه اصولی در بخش سرمایه گذاری کشاورزی و سرمایه گذاری هزار میلیارد تومانی 'تقی علاقبندیان' سرمایه دار همدانی از جمله دستاوردهای این همایش بود.

اقلیم کردستان عراق مشتری محصولات تولیدی استان همدان
سرمایه داران اقتصادی اقلیم کردستان عراق مشتری اصلی محصولات تولیدی استان همدان در قالب عقد قراردادهای مختلف در چارچوب همایش بین المللی سرمایه گذاری بودند.

براساس آخرین آمارها، شش قرارداد به ارزش 65 میلیون دلار شامل صادرات مصالح ساختمانی، دام زنده و گوشت، توریست درمانی و تجارت با گروه اقتصادی اقلیم کردستان عراق منعقد شد.

همچنین طبق تفاهم نامه منعقد شده مقرر شد اتحادیه ریلی روسیه قسمت اعظمی از 'تراورس های' بتنی مورد نیاز خود را از شرکت 'بتن صنعت بریس' همدان تامین کند.

اهتمام ویژه استاندار بر ترغیب سرمایه گذار خارجی
سرمایه گذاری خارجی برای اقتصاد کشور و در سایه آن استان همدان ضرورتی حیاتی است زیرا که مجموعه منابع مالی داخلی قادر به تزریق سرمایه جدید به جریان حاضر به منظور مهار و کاهش بیکاری و تصحیح روند بیمار گونه اقتصاد نیست.

البته کشورهای زیادی در جهان وجود دارند که دچار این مشکل بوده و نیازمند دریافت سرمایه گذاری خارجی هستند اما سرمایه گذاری خارجی به اندازه ای عامل شتاب دهنده رشد اقتصادی و توسعه کشورها محسوب می شود که کشورهایی نظیر چین و امارات باوجود اینکه میلیاردها دلار ذخیره ارزی در اختیار دارند، باز هم نهایت کوشش خود را بکار می برند که سرمایه گذاری خارجی را در کشور خود شتاب دهند و از این طریق قدرت اقتصادی و سیاسی خود را در آینده تضمین نمایند.

با این حال به اذعان محمد خزاعی معاون وزیر اقتصاد و رییس کل سازمان سرمایه گذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران، همدان در 40 سال گذشته سهمی از سرمایه گذاری خارجی نداشته است.

به گفته وی که یکی از میهمانان حاضر در همایش سرمایه گذاری همدان بود، این استان طی امسال و سال گذشته دو میلیارد دلاری سهم سرمایه گذاری خارجی داشته است که متاسفانه همچون 40 سال گذشته این رقم سرمایه گذاری در همدان صفر بوده است.

برنامه ریزی برای اقتصادی سالم و پویا و منابع مالی فراوان افزون بر سرمایه گذاری داخلی در استان، هموار کردن راه برای سرمایه گذاری خارجی را مهیا کرده و در قالب این همایش نیز شاهد چندین تفاهم نامه و قرارداد سرمایه گذاری از سوی کشورهایی نظیر اقلیم کردستان عراق، ژاپن، روسیه، هند، ترکیه، جمهوری تاتارستان روسیه و سایر کشورها بودیم.

امروزه جذب سرمایه گذاری خارجی به مسابقه بزرگی بین استان های کشور تبدیل شده است و اغلب تلاش می کنند تا با ارایه جذابیت های جدید، سهم بیشتری از ورود سرمایه خارجی را به خود اختصاص دهند.

در همدان نیز پس از گذشت بیش از یک دهه از تصویب قانون حمایت از سرمایه گذاری خارجی که بر تدوین ضمانت های لازم برای ورود سرمایه به کشور تمرکز کرده بود، اکنون نسل جدیدی از محرک ها در حال تدوین است تا همگام با تحولات پیش رو در عرصه سیاست خارجی بتوان چرخش مهمی در روند رو به کاهش سرمایه گذاری خارجی در سال های اخیر ایجاد کرد.

استاندار همدان در سیاست جذب سرمایه گذار خارجی مشوق هایی نظیر مالی، مالیاتی و گمرکی را طبقه بندی کرده و درهای باز را به روی سرمایه گذاران خارجی برای استفاده از پتانسیل های داخلی نشان داده اند.

روسیه محور معاملات اقتصادی همدان
انتصاب مهدی سنایی نماینده سابق مردم شهرستان نهاوند در مجلس شورای اسلامی به عنوان سفیر ایران در کشور روسیه یکی از مهمترین امتیازهای اقتصادی را برای استان همدان ایجاد کرده است.

سنایی در بدو انتصاب خود پایه ریز سفر تجار و مقامات استان همدان به کشور روسیه شد تا بتواند زمینه همکاری متقابل این کشور با همدانی ها را در حوزه های مختلف سرمایه گذاری و معاملات اقتصادی فراهم سازد.

به گفته وی، روسیه در پاسخ به تحریم هایی که کشورهای مخالف سیاست ها آنها اتخاذ کرده است، واردات محصولات لبنی و میوه و تره بار را از این کشورها ممنوع کرده است.

ممنوعیت محصولاتی که سالانه به ارزش 40 میلیارد دلار به روسیه وارد می شد و اکنون با این شرایط، بهترین موقعیت برای تولیدکنندگان همدانی فراهم است.

هم اکنون استان همدان در بخش های مواد غذایی، لبنی، گوشتی، میوه و تره بار و آبزیان فعالیت چشمگیری را به لحاظ تولید و صادرات داخلی دارد و می تواند از این امتیاز ویژه سفیر بومی خود برای صادرات محصول به کشور روسیه استفاده لازم را داشته باشد.

همایش بین المللی سرمایه گذاری با حضور 500 میهمان و سرمایه گذار داخلی و خارجی طی روزهای چهارشنبه و پنجشنبه هفته گذشته در همدان برگزار شد.
ایمیل مستقیم:   info@hamedanpress.irشماره پیامک:   500023370000
  برچسب ها: همدان

همدان

, بارقه

بارقه

, امید

امید

, تحولات

تحولات

, سرمایه‌گذاری

سرمایه‌گذاری

, استان

استان

نظر شما:
[ لطفاً از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید ]
نام: 
نظر شما: 
*
ایمیل: 
نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.
*       
 
 صفحه نخست | فرهنگ | مجلس | ورزش | حماسه | عکس | پیوندها | آرشیو | RSS
همدان پرس؛ رسانه آنلاین با مجوز رسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به همدان پرس است و باز نشر مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است
info@hamedanpress.ir